1a jornada: Reflexions en temps de COVID-19 . xDocència . 15 Abril 2021 @RDI_UPC


El proper
15 d'abril, a les 11h se celebraran els primers UPC Diàlegs xDocència.

La digitalització del model d'ensenyament a l'educació universitària ja creixia gradualment a Europa, però amb la COVID-19 es va fer obligatòria, gairebé d'un dia per l'altre.

Després d'un any d’ensenyament i aprenentatge digitals forçats, volem analitzar els darrers canvis que s'han produït en la docència durant la pandèmia en el context de les universitats tecnològiques.

Obrim una reflexió sobre l'oportunitat de provar enfocaments ja coneguts i provar-ne de nous. També debatem sobre la viabilitat de les necessitats i possibilitats de tele-ensenyament, per millorar l'experiència dels estudiants i les estudiants.

Presenta: Francesc Torres. Rector UPC

Modera: Ariadna Llorens. Directora ICE UPC 

Participants

Idoia Fernández Fernández


Doctora en Ciències de l'Educació i professora titular de la Universitat del País Basc / Euskal Herriko Universitatea (UPV/EHU). Directora del Servei d'Assessorament Educatiu entre 2009 i 2016 i vicerrectora d'Innovació, Compromís Social i Acció Cultural des del 2017 fins el 2021. Vicepresidenta per a Europea de la Societat Internacional per a la Beca de l'Ensenyament i l'Aprenentatge (ISSOTL) (2016-2017) i vocal de la Xarxa de Docència Universitària (REDU) des del 2013. Investigadora principal del "Grup IkasGura: Canvi educatiu a la universitat" entre el 2016 i el 2017 i investigadora fins a l'actualitat. Editora i autora de "Cartografia de la bona docència universitària" (2019).


Ángel Fidalgo Blanco


Doctor en Informàtica per la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria. Professor de la Universitat Politècnica de Madrid. Director del Laboratori d'Innovació en Tecnologies de la Innovació (LITI) del Departament d'Enginyeria Geològica i Minera (ETS d'Enginyers de Mines i Energia) de la Universitat Politècnica de Madrid. President del comitè organitzador del Congrés Internacional sobre Aprenentatge, Innovació i Competitivitat (CINAIC).

Editor del blog "Innovación Educativa" i creador de la comunitat d'aprenentatge "conectivismo.net".

Faraon Llorens Largo


Catedràtic d'estudis universitaris de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artiificial de la Universitat d'Alacant. Diplomat en Professorat d'EGB per la Universitat d'Alacant, llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de València i doctor enginyer en Informàtica per la Universitat d'Alacant. Director de la Càtedra Santander-UA de Transformació Digital. Ha ocupat diversos càrrecs de direcció, entre els quals destaquen els de director de l'Escola Politècnica Superior (2000-2005) i vicerrector de Tecnologia i Innovació Educativa (2005-2012), ambdós a la Universitat d'Alacant, i el de secretari executiu de la Comissió Sectorial TIC de la CRUE (2010-12). Premi Sàpiens 2008 al Professional, atorgat pel Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana, i premi AEUNI 2013 a la Qualitat i Innovació Docent, atorgat per l'Associació d'Ensenyants Universitaris de la Informàtica. Investigador del Grup d'Investigació Smart Learning: Tecnologies Intel·ligents per l'Aprenentatge. Els seus treballs s'emmarquen en els camps de la intel·ligència artificial, el desenvolupament de videojocs i la ludificació, l'aplicació de les tecnologies digitals a l'educació, el govern de les tecnologies de la informació i la transformació digital de les universitats.

Fernando Trujillo Sáez


Vicedegà d'Investigació i Relacions Internacionals de la Facultat d'Educació, Economia i Tecnologia de Ceuta (Universitat de Granada) del 2000 al 2008, i responsable de la secció departamental de Didàctica de la Llengua i la Literatura a la mateixa facultat del 2005 al 2014 i del 2017 fins a l'actualitat. Forma part del Claustre de la Universitat de Granada des del maig de 2012. Des del juny de 2016 fins al desembre de 2019 va ser membre del Consell de Govern de la Universitat de Granada en representació del PDI funcionari.

El 2007 va ser nomenat membre del Consell Assessor de Política Lingüística de la Junta d'Andalusia i va ser membre del Comitè per a l'Elaboració del Projecte Lingüístic de Centre de la Conselleria d'Educació de la Junta d'Andalusia. Va dissenyar el projecte lingüístic de Centre de l'Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus durant el curs 2011-2012. També va coordinar el projecte lingüístic de centre de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Junta d'Andalusia durant els cursos 2013-2014 i 2014-2015. Des de l'octubre de 2017 és membre del Consell Assessor de Política Lingüística de la Universitat de Granada.

Va coordinar el grup iCOBAE (Innovació en Competències Bàsiques en Educació) i el grup METECO per a l'ensenyament de l'espanyol com a nova llengua en el context escolar. Va formar part del grup de coordinació del projecte LEA del Centre Europeu per a les Llengües Modernes (Consell d'Europa, Graz) i ha estat expert associat del projecte ConBat+ d'aquest mateix organisme. Va coordinar entre 2010 i 2013 el projecte d'innovació docent Educar21. Des del curs 2014-2015 fins el curs 2017-2018 va coordinar la fase II del contracte-programa de la Conselleria d'Educació del Principat d'Astúries.

Francisco Vallverdú Bayes


Delegat del rector per a Tecnologia per a la Innovació Docent de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Ha estat vicerector de Política Universitària (de desembre del 2013 a gener de 2015) i vicerector d’Estudiantat (de febrer de 2015 a febrer de 2017) a la UPC. També ha estat sotsdirector de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) en els períodes 1988-1989 i 2006-2008 i de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la UPC (2006-2008). Va fer una estada a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), de l’octubre de 1998 al setembre de 2006, en el decurs de la qual va participar en l’equip de govern com a vicerector de Metodologia i Innovació Educativa (2000-2004) i va assumir la política de recerca fins al 2006. També ha participat com a expert extern en la comissió d’avaluació de qualitat del sistema universitari andalús.

(leer más...) 

 Fuente: [ UPC]

Comentarios