miércoles, 23 de marzo de 2011

La UOC fa una aposta decidida per la publicació d'accés obert


Hoy traemos a este espacio...una estupenda noticia de la UOC ... todo el material docente y de investigación se dará por defecto en abierto ... un paso importante en la necesaria, imprescindible vía de acceso libre al conocimiento ... todo a través de O2 el repositorio institucional de la UOC (del que ya hablamos el martes 9 de marzo de 2010 en Entra en funcionamiento O2, el repositorio institucional de la UOC

Aquí os dejo la noticia en la web de la UOC

A partir d'ara tot el material docent i de recerca que es faci a la UOC s'obrirà a la xarxa mitjançant el repositori institucional (O2) de la UOC. L'impuls a l'elaboració i la difusió de recursos oberts és un dels objectius del Pla estratègic 2010-2014 de la Universitat, que darrerament ha fet passos molt importants en aquesta línia. L'esforç li ha valgut el reconeixement del rànquing internacional de polítiques d'accés obert, en què ha obtingut la desena posició en l'àmbit mundial i la primera en el conjunt de l'Estat espanyol.

El Consell de Govern de la UOC va aprovar, el 26 de gener, un acord pel qual tots els nous encàrrecs de material docent que es facin a la Universitat aniran per defecte amb una llicència oberta. Això significa que aquests recursos educatius es podran publicar a la xarxa mitjançant el repositori institucional i, per tant, seran oberts. Dit d'una altra manera, tot el material educatiu que fins ara prepara el personal docent de la UOC per als estudiants passarà a ser accessible per a tothom arreu del món. Es convertirà, doncs, en un recurs d'ensenyament obert (OER).(leer más...)

Fuente: [UOC]

No hay comentarios:

buscador

Google