Com socialitzar els beneficis de la innovació», l'economista Mariana Mazzucato @MazzucatoM @CCCBDebats


Hoy traemos a este espacio esta conferencia, diàleg amb Evgeny Morozov que tuvo lugar el 27 abril 2017 enel CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona)
(VO English traducción Catalá)
Amb la conferència «Com socialitzar els beneficis de la innovació», l'economista Mariana Mazzucato, autora de l’influent llibre El estado emprendedor. Mitos del sector público frente al privado (RBA, 2014), es va centrar en les inversions del sector públic que van conduir al model de creixement de Silicon Valley, una de les zones del món amb una major concentració de grans corporacions i petites empreses relacionades amb la tecnologia i Internet.
Dins del cicle de debats «Tecnologia, sobirania, globalització»

Segons Mazzucato, als mitjans, en les polítiques i en la teoria econòmica el relat sobre el rol de l’estat en relació amb la innovació es limita a la correcció dels mercats, i deixa fora el paper de l’estat a l’hora de crear-los i donar-los forma. Aquest relat justifica que els riscos de la innovació se socialitzin mentre que els beneficis són privatitzats. És això, argumenta Mazzucato, i no la robotització, el que està fent que la relació entre innovació i desigualtat sigui problemàtica.

La conferència abordarà, també, les implicacions concretes d’un enfocament més col·lectiu de la creació de riquesa, i les maneres de repensar els contractes publicoprivats que condueixen a un creixement més inclusiu.(leer más...)

 Fuente: [ CCCB ]

Comentarios