domingo, 24 de enero de 2016

Projecte TeSLA / Proyecto TeSLA Proyecto europeo an adaptative trust-based e-assesment System for Learning @UOCuniversitat @UOCuniversidad


Hoy traemos a este espacio, de la UOC:

El projecte europeu TeSLA desenvoluparà un sistema d'avaluació en línia innovador que permetrà als estudiants avaluar-se virtualment gràcies a tecnologies com el reconeixement facial, el reconeixement de veu, els patrons de teclat i el sistema antiplagi./ En los próximos años, el proyecto Tesla desarrollará un sistema de evaluación en línea innovador que permitirá a los estudiantes evaluarse virtualmente gracias a tecnologías integradas y aplicadas en actividades de aprendizaje. El sistema permitirá identificar al estudiante y verificar la autoría.

El proyecto está financiado por el programa Horizonte 2020 de la UE y cuenta con un presupuesto de 7 millones de euros en tres años, a partir de enero de 2016.


Aquí os dejamos la noticia en el portal de noticias de la UOC:

La UOC lidera un projecte europeu per crear un sistema d'avaluació en línia

10/12/2015 Es basarà en l'autenticació i autoria

La Comissió Europea ha aprovat el projecte TeSLA (Adaptive Trust-based E-assessment System for Learning) per tal de definir i desenvolupar un sistema d'avaluació en línia (e-assessment) que autentiqui els estudiants i identifiqui l'autoria de les activitats d'aprenentatge, en entorns d'aprenentatge parcialment o totalment en línia.

La institució coordinadora del projecte és la UOC que, com a universitat en línia nascuda el 1994 amb el seu propi entorn virtual d'aprenentatge, compta amb una reeixida experiència en els processos d'ensenyament i aprenentatge per internet. El consorci de TeSLA és format per un total de divuit organitzacions expertes en diferents àmbits. El projecte rep finançament del programa marc europeu, el Horizon 2020, amb un pressupost de més de 7 milions d'euros, i tindrà una durada de tres anys.

TeSLA pretén millorar el procés d'avaluació en línia amb la introducció d'eines i recursos en les activitats d'aprenentatge que recullin dades que permetin autenticar i identificar l'autoria dels estudiants. TeSLA, amb aquest sistema d'avaluació en línia innovador, obre noves oportunitats a les institucions educatives. Les universitats implicades en el projecte realitzaran diverses proves pilot a gran escala amb més de 14.000 estudiants d'Europa, respectant les diferències socials i culturals, garantint la igualtat d'oportunitats i proporcionant una solució inclusiva.

El projecte oferirà una versió estàndard i gratuïta del sistema d'avaluació en línia a les institucions educatives i també una versió professional i comercial del sistema que es distribuirà al mercat internacionalment.

Objectiu del projecte

«Amb TeSLA volem proveir les institucions i empreses de l'àmbit educatiu amb un sistema que doni suport a qualsevol model d'avaluació que cobreixi els processos d'ensenyament i aprenentatge, però també els aspectes ètics, legals i tecnològics que se'n deriven», comenta l'Ana Elena Guerrero, coordinadora del projecte i investigadora del grup de recerca Technology Enhanced Knowledge and Interaction Group (TEKING), adscrit a l'eLearn Center de la UOC.

L'equip de la UOC


L'equip de la UOC que participarà en el desenvolupament i execució del projecte és format per Ana Elena Guerrero al capdavant, David Bañeres, Xavier Baró, Josep Prieto i M. Elena Rodríguez, professors dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació; i Mercè Boixadós i Adriana Ornellas, professores dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació, i Israel Conejero, responsable tècnic de projectes de l'eLearn Center.

El consorci

Formen el consorci divuit socis que sumen més d'una seixantena de professionals, de les següents organitzacions:

Universitats

Universitat Oberta de Catalunya (UOC) - Espanya

University of Namur ASBL (UNamur) - Bèlgica

Open Universiteit of the Netherlands (OUNL) - Països Baixos

Sofia University St. Kliment Ohridski (SU) - Bulgària

Open University (OU) - Regne Unit

Imperial College London (Imperial) - Regne Unit

Technical University of Sofia (TUS) - Bulgària

Anadolu University (AU) - Turquia

University of Jyvaskyla (JYU) - Finlàndia

Institut Mines-Telecom (IMT) - França

Agències de qualitat

European Association for Quality Assurance in Higher Education AISBL (ENQA) - Bèlgica

Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya) - Espanya

European Quality Assurance Network for Informatics Education EV (EQANIE) - Alemanya

Centres de recerca

Instituto Nacional de Astrofísica Óptica y Electrónica (INAOE) - Mèxic

IDIAP Research Institute Foundation (IDIAP) - Suïssa

Empreses tecnològiques

LPLUS GmbH - Alemanya

Protos Sistemas de Información S.L. (protOS) - Espanya

WFSW SA (Watchful) - Portugal

Més informació i entrevistes

(leer más...) Fuente: [ YOUTUBE UOC ]

No hay comentarios:

buscador

Google