domingo, 29 de noviembre de 2009

àtic 2a Internet mòbil. VI Jornades sobre tecnologies de la informació y la comunicació

Hoy traemos a este espacio la àtic 2a Internet mòbil. VI Jornades sobre tecnologies de la informació y la comunicació, que se presentaron ayer... y que tienen lugar como decía nuestra amiga twittera , (que además participa como ponente, como no podía ser de otra manera es omnipresente como Dios!!! ;-) )@tiscar Streaming de las jornadas de internet móvil en http://tv.atic2.cat/ tres sedes simultáneas: Tortosa, Tarragona y Cornellá (@citilab)
Y así nos la presentan
Què són les àtic 2a? I les Nits a l'àtic?

La diferència bàsica entre les dues activitats és la seva durada:

  • àtic 2a: 2 o 3 dies de xerrades i tallers un cop a l'any, habitualment al setembre.
  • Nits a l'àtic: una xerrada, habitualment el 2n divendres de cada mes, durant tot l'any.

Les àtic 2a i les Nits a l'àtic aconsegueixen reunir sota el mateix sostre a importants experts en les TIC. Consten d'una extensa i selecta programació basada en temes variats i d’avantguarda. La prioritat d'aquestes activitats és apropar les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a tots els ciutadans mitjançant un llenguatge proper que tothom pugui entendre més enllà dels seus coneixements previs sobre les matèries exposades.

Pretenem fer arribar el camp de les TIC a tots els ciutadans, sigui quin sigui el seu àmbit professional o personal, amb un llenguatge senzill i entenedor, però no per això menys interessant i exhaustiu. Volem que tothom qui assisteixi a aquestes Jornades en surti ben informat sobre els diversos aspectes que es tractaran tant a les xerrades com als tallers; és per això que aquestes activitats es duran a terme de forma propera al públic, desvinculant-se dels professionals i especialistes en la matèria, però col·laborant estretament amb ells per assolir els nostres objectius.

Amb aquesta intenció pretenem:

  • Difondre tendències i idees innovadores en l'ús de les TIC.
  • Reflexionar sobre les actuacions que en aquest camp s'estan desenvolupant a les Terres de l'Ebre.
  • Donar a conèixer les possibilitats de les TIC (Internet i Multimèdia).
  • Donar informació a les petites i mitjanes empreses perquè puguin aprofitar plenament les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació.
Les Jornades, coordinades per Atictes i organitzades per Blocaires Ebrencs, TIC Tarragona, Citilab i Eutopia Interactiva, amb la col.laboració de la Universitat Rovira i Virgili, la coordinació territorial de Joventut a les terres de l’Ebre i l’Ajuntament de Tortosa, volen explorar les oportunitats que ofereix la Internet mòbil en l'educació, l'administració pública i el periodisme, però també en aplicacions més lúdiques, com els viatges o els videoblocs.

L'esdeveniment és una iniciativa en xarxa, no només per la seva distribució geogràfica, sinó també perquè connecta amb d'altres propostes similars: compartirà públic a Cornellà amb la clausura del IV Congrés de la Cibersocietat i a Tarragona amb el primer Cava&Twitts amb multiseu i retransmissió. El congrés és el principal espai de debat sobre les tendències digitals organitzat des de Catalunya, amb participants d'arreu del món en la seva vessant a la xarxa. Cava&Twitts és una trobada informal d'apassionats per Internet que consisteix en un debat i una copa de cava.

Los ponentes son
Albert Barra

És el fundador i principal accionista de dues empreses de Serveis de Màrqueting: HotelJuice i Prodestinos. Es tracta d'empreses de Coaching i Outsourcing de serveis especialitzats per al sector hoteler i destinacions turístiques respectivament. Ofereixen serveis de suport i serveis de màrqueting estratègic i operatiu, orientat a resultats per al sector hoteler, empreses turístiques i destinacions turístiques.

Algunes de les iniciatives que ha llançat com les enquestes des del blog, o la enquesta sobre màrqueting hoteler, així com el mapa de blogs de turisme en espanyol, i l'excitant grup Turisme 2.0 han estat gratament positives, i acceptades pel gruix del sector.

Més informació a:


Cinta S. Bellmunt

Periodista, escriptora i arqueòloga, és llicenciada en Ciències de la Informació, postgraduada en Periodisme Digital i Màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humanaes. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació i ha publicat varis llibres, entre ells "TINEThistòria, 10 anys de la primera Xarxa ciutadana d'Internet a l'Estat espanyol". És responsable de Comunicació de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), un centre de rece rca molt present a la xarxa amb diversos canals de comunicació com podcasts, diferents blocs, Facebook, twitter, etc.

Més informació a:


Dolors Reig Hernández

Treballa, des de fa uns 18 anys, en l´àmbit de la formació, des de la gestió a la impartició. Actualment és blocaire en temes de tecnologies, social media, comunitats, web 3.0, tendències web en educació, etc. Escriu a diari a http://www.dreig.eu/caparazon i de forma periòdica a diferents publicacions. Es dedica, com a freelance a la consultoria en les temàtiques esmentades de elcaparazon.net.

Més informació a:


Enric Senabre Hidalgo

Doctorat i Màster en Societat de l'Informació i el Coneixement per l'Universitat Oberta de Catalunya, UOC. Coordinador de projectes al CitiLab de Cornellà, responsable d’iniciatives relatives a la formació en TIC y al desenvolupament d’estratègies d’innovació social, i coordinador tècnic de l'Observatori per la CiberSocietat, a on actualment lidera projectes com el IV Congrés de la CiberSocietat. Anteriorment ha treballat en el desenvolupament de sistemes de comunicació par la xarxa Infonomia i a la Universitat Oberta de Catalunya, així com implementant projectes de e-learning per diverses institucions.

Més informació a:


Esther Celma

Periodista freelance llicènciada en Ciències de la Informació per la UAB. Corresponsal de 'El Vigia a Tarragona' i corresponsal adjunta de 'El Periódico de Catalunya'. Treballa regulament per a TV3 i l'Agència Efe. Col·labora amb el blog Microsiervos a la secció 'Ecología Microsiervos'. Col·labora amb el diari digital delcamp.cat. Abans de ser freelance, va treballar del 2000 al 2007 a Ona Catalana i va ser la cap d'informatius del 2002 al 2007.
El 1999 va ser sòcia fundadora de la Troca Edicions i la revista mensual Reus Directe.

Més informació a: Twitter


Joan Planas Rodríguez

Director de Cinema de nous mitjans audiovisuals. Als 18 anys va contar la vida de 6 persones en vídeo a través d'Internet, l'any 2006 va estrenar el documental "Amb ànim de lucre" donant el salt definitiu a la xarxa sent camp d'experimentació i treball. Va expandir el moviment "Abraçades Gratis" amb el vídeo i la web social en espanyol, en 2007 va experimentar creant LOS MARTES un programa d'entreteniment en directe per Internet creat per ciutadans i vloggers. Diversos premis audiovisuals... però considera que segueix sent un nen al que li agrada jugar amb el vídeo en Internet.

Més informació a:


Jordi Hernández i Edu Bada

Socis de TMC i creadors del blog qrcode.es (2007).

qrcode.es pretén ser un blog divulgatiu i d'investigació sobre les aplicacions dels QR-Code. Al veure'ls per primera vegada van decidir que el tema es mereixia un blog i aquí està.

Van creure fa ja un temps que el funcionament dels QR-Codes, l'adopció i consolidació d'estàndards, les aplicacions en el món de la gestió, màrqueting, oci... són aspectes suficientment interessants, curiosos i amb futur com per a dedicar-los una estona.

Avui dia estan treballant en projectes de consultoria i integració de QR-Codes en diferents àmbits del màrqueting, el disseny i la logística.

Més informació a:


Josep M. Salom Redó

Enginyer de Telecomunicacions per la UPC (1998), Màster en Comunicaciones Mòbils per la UPC (1999) i MBA per ESADE Business School (2004), ha treballat en diversos camps al llarg de la seva carrera professional, disseny electrònic, domòtica, formació, robòtica, telefonia mòvil, internet i fins i tot ha tingut alguna experiència com a emprenedor. En la actualitat és el Director d'Operacions de Claranet a Espanya, multinacional anglesa líder a Europa en serveis gestionats de TI.

Més informació a:


Jordi Salvat Rovira

Llicenciat en Periodisme (2001) i Màster en Comunicació política i electoral per la Universitat Autònoma de Barcelona (2003).

Actualment és cap de Comunicació i Premsa del Consell Comarcal de l'Alt Camp. Col·labora amb els diaris digitals TotTarragona, Delcamp.cat i Tarragona21.

Ha treballat en premsa escrita, ràdio, TV i internet. Ha estat cap d'edició del diari Aquí fins el mes de març de 2008. Des del setembre de 2005 fins el juliol de 2007 va ser director del Més Tarragona i anteriorment en va ser redactor i cap de redacció.

També col·labora a Ona la Torre (107.0 FM) parlant de blocs.

Més informació a: Blog


Marc Cortés

Apassionat per ajudar a les empreses i les persones a acostar-se a la xarxa, incorporant les seves estratègies de màrqueting i comunicació dintre de la lògica dels Mitjans Socials. Actualment és Director a Roca-Salvatella, una empresa en la qual tracten d'ajudar a les empreses a transformar els seus models de gestió a causa del desenvolupament d'Internet i a l'adopció de la Web 2.0.

MBA per ESADE i Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de fa gairebé 10 anys compagina la seva activitat professional amb la docència com a professor del departament de Direcció de Màrqueting de ESADE, impartint com a professor titular l'assignatura de "e-marketing practices & Social Media".

Fundador i co-organitzador de Cava&Twitts, esdeveniment mensual dedicat a la Web 2.0 i Social Media a Barcelona, autor dels llibres “Inicia't en el Màrqueting 2.0”, (Netbiblo, 2009) dedicat a l'ús dels nous mitjans online (Social Media) en el Màrqueting Relacional, “Nanoblogging” (UOC 2009), on es detalla què és i per a què serveix aquesta nova plataforma de comunicació i, en co-autoria, de “De el 1.0 al 2.0: claus per a entendre el nou màrqueting”.

Més informació a: Blog


Natalia Arroyo

Licenciada en Documentación por la Universidad de Salamanca, Grado de Salamanca, Diploma de Estudios Avanzados y beca de investigación en el Laboratorio de Internet del Centro de Información y Documentación Científica (CINDOC-CSIC), actualmente desarrolla su tesis doctoral sobre la Biblioteca 2.0. Desde 2005 trabajo en el Departamento de Análisis y Estudios de la Fundación Germán Sánchez Ruipérez como documentalista e imparto docencia para el personal bibliotecario.

Més informació a:Ricard Espelt

Llicenciat en Belles Arts (Especialitat Disseny) per la Universitat de Barcelona. Vinculat amb l'ensenyament de sempre, tant en formació reglada, com cursos o seminaris. Va evolucionar del disseny gràfic al disseny web a l'estudi Redall. Actualment treballen en projectes de comunicació web i estratègia. És regidor de Noves Tecnologies i Promoció Econòmica a l'Ajuntament de Copons i vicepresident del Consorci de l'Alta Anoia.

Més informació a:


Tíscar Lara

És Vicedegana de Cultura Digital en l'Escola d'Organització Industrial EOI on treballa en iniciatives de coneixement obert integrant la tecnologia digital per al treball col·laboratiu en l'ensenyament. En els últims anys ha estat professora de periodisme en la Universitat Carlos III de Madrid (2004-2009) i investigadora convidada com a Visiting Scholar en la Harvard Graduate School of Education de la Universitat de Harvard (2003) i Special Reader en la Theater, Film and TV School de la Universitat de Los Angeles, UCLA (1998-1999).

Més informació a:(leer más...)

Fuente: [atic2.cat]

No hay comentarios:

buscador

Google